Temple Garden Chambers
11,000 sq ft
Temple Garden Chambers - Office Design - Honourable Society of The Inner Temple Fit-Out - 1
Temple Garden Chambers - Office Design - Honourable Society of The Inner Temple Fit-Out - 5
Temple Garden Chambers - Office Design - Honourable Society of The Inner Temple Fit-Out - 2
Temple Garden Chambers - Office Design - Honourable Society of The Inner Temple Fit-Out - 3
Temple Garden Chambers - Office Design - Honourable Society of The Inner Temple Fit-Out - 4
Temple Garden Chambers - Office Design - Honourable Society of The Inner Temple Fit-Out - 6

Temple Garden Chambers

Client Background

Formerly known as 1 Temple Gardens this is one of the leading general common law sets in the UK and consistently recognised as such by both Chambers UK and the Legal 500.

Temple Garden Chambers provides a breadth of excellence in several fields, including coronial law and inquests, personal injury, costs work and employment. With 6 Silks and 49 Juniors, this refurbishment project will enable further growth which will enhance the Chambers’ strength, expertise and reputation in its areas of specialism.

Points of note

The main phase of this office design and refurbishment project involved major structural alterations to the ground floor of 1 Harcourt Buildings to open up the rooms and create a flexible suite of conference rooms, a contemporary reception and waiting area, and a modern and functional clerks’ room. The refurbishment was extensive and required close liaison with the landlord, the Honourable Society of the Inner Temple, their project managers and the various third party consultants.

Premises

Temple, London, EC4
Size
11,000 sq ft
Timescale
18 Weeks

Scope of works

  • Air-conditioning modifications
  • Audio visual
  • Bespoke joinery
  • CAT 5 voice and data cabling
  • Comms room and IT infrastructure
  • Floor coverings
  • Project management
  • Raised floors
  • Security
  • Silicone-jointed partitioning
  • Space planning and design consultancy
  • Suspended ceilings

“We knew we needed a working environment which reflected our image and culture which at the same time respected our traditional values, and were delighted with the solution devised and delivered by the Maris Team.”

BACK TO CASE STUDIES